lauantai 3. syyskuuta 2016

Life is better at the beach

Elämä on ollut viimeisen reilu viikon ajan hyvin kiireistä täällä. Toisella lapsella alkoi jo koulu edellisellä viikolla, joten ollaan vuoroteltu tämän rantakämpän ja kaupungin välillä. Kaupunkikämpässä on meneillään keittiöremontti ja lähes koko alakerta on eristetty, joten tilaa siellä on aika vähän. Kellarissa on käytössä vedenkeitin, leivänpaahdin ja mikro niin oli vähän ongelmallista pari päivää keksiä lapsille ruokia jotka on A terveellisiä ja B lapset suostuu ylipäätään syömään niitä :D Nyt ollaan kuitenkin takaisin rannalla ja valmistaudutaan labor day viikonloppuun, joka siis vastaa Suomen vappua. Ensi viikolla ollaan osa päivistä kaupungissa ja osa täällä rannalla ihan vaan siksi, että eläminen on helpompaa keittiön kanssa.

Yksi asia missä huomasin heti suuren eron kaupungin ja rannan välillä on liikenne. Kaupungissa ajaminen on paljon sekavampaa kuin täällä rantakylässä. En pärjännyt ollenkaan ilman navigaattoria ja senkin kanssa eksyin useamman kerran. Aamuisin ruuhkat on ihan käsittämättömiä, meillä meni 15 minuutin matkaan reilu tunti. Onneksi en yleensä ole töissä aamuisin, niin ei tarvii ruuhkissa ajella. Muuten tuo kaupunki vaikuttaa todella kivalta ja meidän naapurusto on tosi rauhallinen. Ei siis asuta ihan Bostonin keskustassa, vaan vähän sen ulkopuolella lähiössä.

Viime päivinä ollaan touhuttu lasten kanssa paljon. Täällä rantakämpän lähellä on ulkomuseo nimeltä Heritage, jossa on näytillä mm. vanhoja autoja ja tunnettujen leffojen rekvisiittaa ja asuja. Niitä oli ihan jännä nähdä, kun oli siis esimerkiksi Johnny Deppin päällä olleet pirates of the caribbean leffan varusteet näytillä. Ollaan myös pyöritty paljon kirjastoissa, vesipuistoissa ja rannalla.


















Käytiin myös tutustumassa muutaman muun au pairin kanssa cape codin muihin rantoihin tuon meidän lähirannan lisäksi. Cape cod on oikeastaan täynnä rantoja ja tää kyseinen taitaa olla mun lemppari, ihan kuin ois jossain etelässä! Tosin pysäköinti tuonne maksoi reippaat 20 dollaria…
Säät on edelleen tosi hyvät ja lämpimät, vaikka pahimmat helteet on jo mennyt ohi. Silti joka päivä lämpötila on siinä 24-30 asteen välillä ja samanlaisena pysyy ihan syyskuun loppuun asti.










Ensimmäinen kuukausi on ihan pian täynnä ja noin ylipäätään menee ihan hyvin. Ainut asia mikä vähän häiritsee on se, ettei olla vielä varsinaisesti muutettu kaupunkiin enkä oo voinut purkaa kunnolla tavaroita ja laittaa omaa huonetta järjestykseen. En oo päässyt vielä LCC tapaamisiin, jotka on siis joka kuukausi "aluevalvojan" ja alueen muiden au pairien kanssa ja niitäkin odotan tosi paljon. Myös tää kahden kämpän välillä pallottelu on vähän ärsyttävää ja samaten se keittiöremppa, mutta minkäs teet. Parin viikon sisällä kaiken pitäisi olla valmista ja voin sitten pikkuhiljaa löytää oman rytmin arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti