torstai 29. joulukuuta 2016

Christmas in Tennessee

Jouluna pidin mun ensimmäisen palkallisen lomaviikon ja lähdin vaihtariperheen luo Tennesseehen. Onneksi lähdin, täällä Bostonissa joulu olisi ollut varmaan vieläkin surkeampi, nyt sentään olin rakkaiden ihmisten kanssa. En haluaisi valittaa vielä blogiinkin tästä aiheesta kun kaikki muut somet on jo ollut itkuvalitusta täynnä, mutta valitanpa nyt silti.

Joulu on minulle aina ollut se lempi pyhä ja tykkään perinteisestä joulusta perheen kesken. Mulle on tärkeää saada valita kuusi ja koristella se, paketoida lahjoja, kuunnella joululauluja ja syödä perheen kanssa jouluruokaa monta iltaa putkeen. Noh, amerikkalainen joulu olikin sitten vähän erilainen eikä iskenyt muhun ollenkaan.

Perjantaina, eli aaton aattona, mentiin perhetuttujen järjestämiin joulujuhliin. Erittäin kiusallinen ja draaman täyteinen tilaisuus monestakin eri syystä, joista en nyt blogiin viitsi enempää kertoa mutta sen verran voin sanoa, että joulumieli oli niistä kekkereistä kaukana.
Aattona pyörittiin vielä ostoskeskuksessa ja siivoiltiin edellisen illan katastrofin jälkiä, eikä oikeastaan muuten tehty mitään erikoista. Sen toki tiesinkin jo etukäteen, että täällä se varsinainen juhliminen on joulupäivänä jouluaaton sijaan, mutta silti tuntui todella oudolta olla ostarilla jouluaattona, kun normaalisti on tottunut olemaan kotona.
Jouluaamuna sitten herättiin ennen sian pieremää avaamaan joululahjat, hetken aikaa ihmeteltiin kaikkia paketteja ja sitten äkkiä lärvit kuntoon ja kirkkoon. Kirkon jälkeen tultiin kotiin ja syötiin "jouluateria" joka ei oikeastaan millään tavalla eronnut perus etelän mätöistä. Tai no, oli meillä  hienommat lautaset.

Onneksi Tennesseehen on joka kerta yhtä kiva mennä ja kaikkien niiden tärkeiden ihmisten kanssa on ihana viettää aikaa. Oli meillä ihan hauskaakin, katseltiin kymmenet joululeffat ja nauraa räkätettiin itsemme kipeiksi.
Tänä vuonna vaan tuntui vähän siltä, että olisin hypännyt joulun yli kokonaan. Joulumieltä ei ollut ollenkaan, enkä kyllä toista joulua halua viettää poissa Suomesta! Kokemus silti tämäkin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti