maanantai 16. tammikuuta 2017

New Year in New York

Tätäkin postausta hieman myöhässä väsäilen, onhan vuotta 2017 kulunut jo 16 päivää. Koneen muistin kanssa on ollut vähän ongelmia, eikä muutenkaan ole ollut intoa töiden jälkeen tuijotella koneen ruutua mutta nyt löysin taas aikaa blogille!

Vietin siis uuden vuoden New Yorkissa muutaman suomalaisen aupparikaverin ja heidän kavereiden kanssa. Lähdin Bostonista perjantaina kuuden maissa ja Manhattanille saavuin vähän ennen kymmentä. Käytin tällä kertaa eri bussiyhtiötä, joka osoittautui todella hyväksi verrattuna edelliseen. Ainut miinus, että tämä bussi pysähtyy vähän kauempana ja on pidempi kävelymatka grand centralille. En ehkä valinnut viisainta reittiä, sillä yhtäkkiä huomasin olevani keskellä times squarea jossa uuden vuoden valmistelut olivat jo hyvässä vauhdissa ja ihmisiä aivan älytön määrä. Siinä kesti sitten oma aikansa päästä läpi ja lopulta pääsin grand centralille, löysin oikean junan ja suuntasin Scarsdaleen Vilman luo yöksi. Vilman kanssa siis lennettiin samana päivänä jenkkeihin ja training schoolille :)

Meillähän oli alunperin suunnitelmissa mennä katsomaan pallon pudotus times squarelle, mutta tarkemmin ajateltuna ja muiden varoittelut takaraivossa todettiin, ettei kannata. Sinnehän pitäisi mennä jo 11-12 aikaan aamusta jos haluaa kunnolliset katselupaikat. Siinä sitten tuntikaupalla seisoskelua. Pois pääsee mutta takaisin ei, eikä vessamahdollisuutta parhaimmillaan 10+ tuntiin… Niin, ja ihmisiä satoja tuhansia ympärillä. Varmasti olisi ollut hieno show nähdä, mutta ei sitten lopulta vaivauduttu.

Sen sijaan suunnattiin toisen suomalaisen au pairin luokse joka myös lensi meidän kanssa samana päivänä. Hänen luokse tuli sitten muutama saksalainen au pair myös. Istuttiin iltaa, syötiin ja juteltiin kunnes suunnattiin kaupunkiin päin. Tarkoituksena oli mennä Brooklyn bridgelle katsomaan mahtavia ilotulituksia ja päätettiin vielä grand centralilta kävellä, sillä haluttiin näyttää kaupunkia yhden saksalaisen au pairin kaverille, joka oli tullut pikaiselle visiitille. Periaatteessa ihan hyvä idea, sillä kaupunki oli aivan täynnä ihmisiä, eikä metroihin tuskin olisi kovin helposti päässyt. Jalat kyllä huusi hoosiannaa siinä vaiheessa kun sillalle päästiin!
Siinä sitten odoteltiin puolisen tuntia, ennen kuin vuosi lopulta vaihtui. Ilotulituksiakin odoteltiin, mutta eipä ne ikinä alkaneet. Tai no, nähtiin pienet vaivaiset ilotulitukset jostain kaukaa New Jerseyn suunnalta, mutta oltiin siinä käsityksessä että ihan siinä sillan yläpuolella olisi pitänyt olla kunnon show. Oltiin siinä kaikki vähän ihmeissään ja pettyneitä, eikä taidettu ilmeistä päätellen olla ainoita.
Päätettiin hetken ihmettelyn jälkeen lähteä takaisin mutta sillalta pois pääseminen olikin sitten aika mielenkiintoista, sillä ihmismassat puskivat hulluna eteenpäin ja meinattiin jäädä jalkoihin. Siinä sitten pidettiin käsistä kiinni ja yritettiin olla liiskautumatta siellä joukkopsykoosin keskellä. Voin vaan kuvitella, mitä siellä times squarella olisi ollut…


Seuraavana päivänä mun bussi takaisin Bostoniin lähti vasta illasta, joten kävin itsekseni vielä pyörähtämässä kaupungissa. Sanoisin että se oli virhe, sillä ihmisiä oli edelleen ihan älyttömän paljon ja kyynärpäätaktiikka tuli tarpeeseen ihan jo siinä, että pääsi kaduilla eteenpäin. Kaksi kertaa aikaisemmin nycissä olleena ei ihmispaljous ollut MITÄÄN uuteen vuoteen verrattuna, mutta sellaista se oli ilmeisesti ollut koko joulunpyhien ajan.
Noh, puskin siellä päättäväisesti menemään ja kävin katsastamassa Rockefeller treen sekä Gossip Girl -sarjasta tutun palace hotellin. Pyörin myös random kaduilla hetken ympäriinsä, kunnes suuntasin jälleen times squaren kautta (silkkaa horroria) bussiasemalle.


























Kaiken kaikkiaan epäonnistuneista suunnitelmista huolimatta meillä oli ihan hauskaa. Ennemmin olin New Yorkissa kavereiden kanssa kuin töissä istuskelemassa, mutta uusi vuosi New Yorkissa saattaa olla hankalampaa toteuttaa kuin aluksi ajattelisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti