lauantai 8. lokakuuta 2016

Statue Of Liberty

Lupasin tosta New Yorkin viikonlopusta vielä toista postausta, niin tässä se tulee. Sunnuntai aamusta checkattiin itsemme hotellista ulos ja ajettiin Brooklynistä takaisin Manhattanille. Oli aikamoinen show päästä kohteeseen ja löytää parkkipaikka, ja vaikka se matka ei itsessään ollut kovin pitkä, niin tuolla ruuhkissa kului ihan mukavasti aikaa. En ikinä haluais ajaa nycissä! 


Löydettiin sitten lopulta lautalle ja siinä jonotettiin jonkin aikaa. Meille sattui todella hyvä sää ja taisi olla kaikki turistit sullomassa lautalle samaan aikaan, joten jonotellessa meni lähemmäs tunti. Sisällä oli sitten lentokenttien tyyliin turvatarkastukset ennen kuin päästiin lauttaan. Lautalla ollessa näkyi koko Manhattan hienosti ja onhan se upean näköinen, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Mun hostit osti mulle lahjaksi liput, joten en nyt muista paljonko koko lysti maksoi. Lautta kuitenkin pysähtyy ensin liberty islandilla, missä vapaudenpatsas on ja sen jälkeen jatkaa ellis islandille, johon Amerikkaan tulleet maahanmuuttajat alunperin ensimmäiseksi saapuivat. 

Yritin ottaa taidekuvia, mutta lippu ei ihan suostunut tuulessa liehumaan niinkuin olisin halunnut..



En ollut ainoa selfietikkuilija

Ensimmäinen vilahdus vapaudenpatsaasta!
Kun tuonne saarelle pääsee, niin vapaudenpatsasta ja Manhattania voi ihailla ihan maasta käsin, tai nousta ylös vapaudenpatsaaseen. Tai näin mulle sanottiin ja minä sitten luulin että ihan sinne itse patsaaseen sisälle, mutta ei ihan, vaan sinne ns. "korokkeelle" minkä päällä patsas seisoo. Otettiin myös kaikille audio tour, eli sellaiset vanhojen kapulapuhelimien näköiset vekottimet joista pystyi sitten kuunnella vapaudenpatsaan ja ellis islandin historiaa. Ihan mielenkiintoisia juttuja, vaikka suurin osa olikin jo tiedossa.





Ylös patsaaseen pääsee joko hissillä tai rappusia pitkin ja koska hissille oli super pitkä jono, niin hostäiti päätti että nyt vähän reippaillaan. Noustiin sitten järkyssä kuumuudessa miljoonat rappuset ylös ja kyllä meinasi vähän hymy hyytyä. Lapset tosin juoksi ihan reippaasti ylös asti :D Maisemat oli kyllä hienot, joten oli se kiipeäminen kaiken arvoista. Ylhäältä käsin itse vapaudenpatsasta ei oikein näe, joten sitä mentiin sitten vielä varta vasten tuijottelemaan alas. Olihan se aika vaikuttava näky, pakko myöntää. Kyllä se vapaudenpatsas pitää mennä katsomaan ihan paikan päälle, eikä kaukaa rannalta niin kuin meidän NYC turistikierroksella elokuussa.
Oli ihan super kiva päivä hostperheen kanssa ja kyllä joka päivä vakuutun enemmän ja enemmän siitä, että jälleen on tullut lottovoitto näissä perheasioissa.



Tämä kuva oli kovan työn takana! Mutta nyt on pärstä ja vapaudenpatsas samassa kuvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti