tiistai 31. tammikuuta 2017

Montreal

Käytiin viime viikonloppuna kolmen muun au pairin kanssa Montrealissa juhlistamassa toisen suomalaisen au pairin synttäreitä. Lähdettiin täältä autolla liikenteeseen vähän kahden jälkeen iltapäivästä ja Kanadaan asti päästiin kahdeksan jälkeen. Rajan ylittäminen Kanadaan mennessä oli tosi helppo ja nopea homma, mutta lumimyrsky ja ruuhkat vähän hidasti menoa.

Lauantaina sitten herättiin ajoissa ja lähdettiin hotellilta kävelemään kohti vuorta, josta näkyy koko Montreal. Tai ei se varsinaisesti vuori ollut, kukkula enemmänkin vaikka vuoreksi sitä kaikki kutsuivat. Ylös asti päästäkseen piti kiivetä älytön määrä rappusia jotka oli vielä super jyrkät, lumiset ja jäässä. Ylös kuitenkin puuskutettiin ja olihan sieltä hienot näkymät! Montrealissa oli paljon talvisemman näköistä verrattuna Bostoniin ja maisema oli kyllä kaunis.











Sitten vähän kierreltiin pitkin keskustaa, shoppailtiin vähän ja etsittiin matkamuistoja. Käytiin myös katsastamassa sellainen unredground ostoskeskus, josta löytyi make a wish foundationin barbie näyttely. Siellä oli varmaan sata barbie nukkea puettu eri julkkisten näköisiksi tai aikakauteen sopiviksi. Löytyi myös lähes jokaisen maan kansallisasuun pukeutunut nukke, tosin pisti vähän silmään kun yhden nuken kohdalla luki Lappland, Sweden….. Ei ihan mutta melkein.













Illemmalla vielä syötiin hotellin ravintolassa ja käytiin clubilla tanssimassa. Sunnuntaina ei pahemmin aikaa Montrealissa vietetty, muuta kuin heräiltiin ja pakattiin tavarat, sillä huone piti luovuttaa jo klo 12. Siitä sitten kotimatka takaisin Bostoniin taas reilu 6 tuntia.
Oli kyllä kaiken kaikkiaan tosi hauska viikonloppu ja kivaa vaihtelua tähän arkeen! Montreal on kaunis kaupunki ja kävisin mielellään uudestaankin siellä tai muualla Kanadassa. Ainut mikä vähän yllätti oli se ranskan kieli. Tiesin, että Montreal on ranskankielistä aluetta mutta oletin että siellä olisi esim teiden nimet ensin ranskaksi ja sitten englanniksi. Kaikki ihmiset muutenkin puhuivat ranskaa ja aloittivat aina sillä palvelemaan, jos vaikka ravintolassa oltiin. Kaikesta kuitenkin selvittiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti