lauantai 6. elokuuta 2016

The Beginning


Hello! 

Päätin nyt pienen harkinnan jälkeen aloittaa uuden blogin kirjoittamisen, sillä USA kutsuu jälleen ja tällä kertaa au pairin hommat. Vaihdon aikana koin bloggaamisen käteväksi tavaksi infota läheisille mitä siellä maailmalla oikein tapahtui, ja samalla oli kiva purkaa omia ajatuksia johonkin, joten nyt voi taas seurata mun reissuja tätä kautta! 


Au pairiksi tosiaan oon lähdössä ja tarkemmin sanottuna Bostoniin, Massachusettsin osavaltioon. Ja kyllä, se Boston missä on Harvard. Hieman erilaisiin maisemiin siis, kuin pieni Clevelandin kaupunki siellä syvällä etelässä :D Oon tosi innoissani kun pääsee näkemään vähän isomman kaupungin menoa ja uskallan veikata, että tuolla päin on moni asia ihan erilaista verrattuna eteläisiin osavaltioihin. En kuitenkaan pelkää mitään kulttuurishokkeja sun muita, jos kerran Tenneseehenkin totuin oikein hyvin.

Idea au pairiksi lähtemisestä alkoi muodostumaan jo silloin kun vaihtaripätkä oli lopuillaan. Lukion jälkeen tuntui siltä, että haluan pitää välivuoden mutta tehdä kuitenkin jotain järkevää, joten tässä sitä ollaan.

Mun hostperhe vaikuttaa aivan ihanalta! Perheeseen kuuluu vanhemmat ja heidän 3 ja 6-vuotiaat tytöt. Isä on Etelä-Afrikassa syntynyt britti ja nuo perheen lapset on syntynyt Lontoossa, mutta nykyään asuvat Bostonissa mistä perheen äiti on kotoisin. Perheellä on kaks asuntoa, toinen siellä Bostonissa ja toinen kesäasuntona toimiva rantakämppä vähän kauempana, mutta saman osavaltion sisällä kuitenkin. Aluksi menen sinne rantakämpille ja sieltä sitten syksyn aikana siirrytään Bostonin asuntoon.


Hieman tästä hakuprosessista! Yhdysvaltoihin on laitonta lähteä au pairiksi ilman järjestöä, sillä au pairius on siellä todella tarkkaan valvottua - yllätys yllätys. Eri vaihtoehtoja hetken pohdittuani päädyin järjestöön nimeltä Cultural Care, ja olen ollut tosi tyytyväinen tuon järjestön toimintaan. Hostperheen etsiminen tällä kertaa erosi aika paljon vaihtoon verrattuna, sillä nyt pääsin itse vaikuttamaan hyvinkin paljon perheen valintaan. Hakupaperien ja esittelyvideon valmistuttua järjestö etsii perheitä, jotka parhaiten matchaisivat au pairin profiiliin. Sen jälkeen voi sopia skype haastatteluita ja jutella lisää ko. perheen kanssa ja päättää puolin ja toisin, josko tämä olisi se final match. Jos ei, niin eikun seuraavan matchin kanssa juttelemaan. Itselläni tämä perhe taisi olla neljäs match ja olen tyytyväinen valintaani.


Lähtö on jo maanantaina 8.8 aikaisin aamulla kohti New Yorkia, jossa meillä on viikon pituinen valmennusleiri ja lopuksi New York City tour. Sinne tulee au paireja ympäri maailmaa mutta suomalaisia lähtee mun kanssa samaan aikaan 4. Viikon jälkeen suuntaan sitten ilmeisesti bussilla Bostoniin, josta hostperhe mut hakee ja siitä alkaa toivottavasti unohtumaton vuosi!


Päivittelen lisää myöhemmin, tämä jääköön ensimmäiseksi ja viimeiseksi postaukseksi täältä Suomen päästä :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti