maanantai 26. kesäkuuta 2017

Boston fun facts

- Kaikki ajavat vähintään 10 mph ylinopeutta, moottoriteillä sitäkin enemmän. Jos ajaa nopeusrajoituksen mukaisesti, niin epäillään joko eläkeläiseksi tai juopoksi.

- On yleisempää olla käyttämättä vilkkua, kuin käyttää sitä. Tämän tosin olen huomannut missä tahansa Jenkeissä, eikä vaan Bostonissa.

- Bostonissa usealla moottoritiellä saa ohittaa oikealta sieltä ns tienpientareen kautta. Tätä hieman säikähdin ensimmäisen kerran, kun auto kiiti ohitse oikealta puolelta ja vielä kaistan ulkopuolelta. Tällä on tarkoitus ehkäistä ruuhkia.

- Ruuhkista puheenollen, ne on Bostonissa aivan käsittämättömiä. Joskus moottoriteillä saa seisoa pahimmillaan useamman tunnin siihen kovimpaan ruuhka-aikaan, mutta ruuhkaa on kyllä kellon ympäri.

- Paikallista junaa ei kutsuta junaksi, vaan kaikki sanovat T; "I'm taking the T to the city today." Oikeastaan kukaan ei tiedä onko kyseessä juna, metro vai ratikka vai jokin kaikkien kolmen sekoitus.

- Vaikka Massachusetts on suhteellisen pieni osavaltio, on täällä silti paljon muitakin paikkoja kuin Boston. Kaikki kuitenkin sanovat olevansa Bostonista, vaikka olisivatkin jostain lähiöstä vähän kauempaa.

- Kaikki ovat enemmän tai vähemmän urheiluhulluja ja Bostonista tuleekin monet menestyneet urheilujoukkueet.

- Monet tietää starbucksin, mutta täällä päin kovempi juttu on dunkin donuts, joka alunperin Massachusettsissa perustettiin. Niitä löytyykin nyt aikalailla joka kulmalta.

- Ruoka (etenkin luomutuotteet) on TODELLA kallista. Luomukanasta olen maksanut yli 20 dollaria ja luomumaidosta 7 dollaria. Tämä johtuu veroista.

- Bostonissa on todella erikoinen sää. Yhtenä päivänä voi olla pakkasta ja seuraavana lähemmäs +20.

- Boston common on koko USA:n vanhin julkinen puisto.

- Harvard on koko USA:n vanhin yliopisto.

- "Happy Hour" on Bostonissa laitonta, eikä kuppiloissa sitä harrasteta.

Sitten on tietty paljon historiallisia juttuja, Boston tea party jne, sillä Boston on todella vanha ja historiallinen kaupunki.

Bostonista löytyy marimekon liike

Memorial Day
Harvardin kirjakauppa



Boston Public Library




Boston common




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti